Att våga säga nej

Det finns föreningar som vågar säga nej till spel högre upp i seriesystemet. Ett exempel är Ånge IK. Visst kan det säkert kännas lite surt att gå ner någon division. Det intressanta är ju att det förmodligen blir dubbla vinster: dels sparar man pengar, dels fortsätter man ge sina “egna” spelare chansen att spela istället för att värva in spelare från annat håll.

Fler föreningar borde kanske fundera på att tänka likadant. Självklart ska man våga satsa. Men, det gäller att få ihop helheten. När man har det, kör så det ryker. Om inte, fokusera på det som är det mest grundläggande syftet med föreningens verksamhet och på att ha en ekonomi i balans. Satsa kan man alltid göra senare. Det är värre att sitta med stora underskott och sedan (som det blir ibland) låta andra få göra räddningsarbetet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *