Vinst för Leksands IF

För ett halvår sedan var Leksands IF på ruinens brant. Konkurshot följdes av en rekonstruktion. Företag och skattebetalare fick ställa upp. En del hade starka synpunkter på detta, även om lagen nu är som den är. Bristande “management” finns inom alla typer av sektorer. Vad som däremot känns rätt knepigt nu är att föreningen uppvisar ett överskott på drygt 13 miljoner för senaste räkenskapsåret 2012/2013. Visserligen behöver de ha 7 miljoner för att reglera ackordslikviditeten i augusti, men jag vet inte, det känns bara lite knepigt att de visar så stor vinst. Och, jag vet att de inte behöver, men tänk om de hade sagt att de nu på något sätt skulle återgälda de som ställde upp i vintras. Det hade varit att visa ett modernt, uppfriskande ledarskap, sådär i CSR-tider (Corporate Social Responsibility).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *